Zdravlje

Celliant proizvodi – kako utječu na zdravlje?

Celliant proizvodi – kako utječu na zdravlje?

Ako patite od bolova u stopalima, nogama, rukama ili samo želite poboljšati cirkulaciju i dotok kisika u tijelu možda su upravo Celliant proizvodi ono što vam treba.

Celliant – što je?

Prema informacijama dostupnima od Hologenix-a, LLC, Celliant je rastezljiv materijal napravljen uz patentiranu, najsuvremeniju tehnologiju vlakana koja uključuje kombinaciju trinaest termo-reaktivnih minerala.

Ti minerali reflektiraju prirodnu infracrvenu energiju, koju tijelo proizvodi, natrag u tijelo korisnika, za bolje performanse i za bolje zdravlje. Celiant je dokazani vazodilatator, što znači da dokazano potiče cirkulaciju u tijelu. Također, povećava razinu kisika u tkivu te prenosi vitalne hranjive tvari kroz tijelo.

Celliant - što je i kako pomaže zdravlje?
Prikaz učinka Celliant vlakana na razinu kisika u tijelu

Celliant je jedna od prvih infracrvenih tehnologija vlakana koja služi i za medicinske svrhe i kao wellness proizvod.

Celliant – kako je razvijen?

Direktor prodaje Hologenix-a, Trenton Horinek, rekao je kako je još 1990. izumiteljeva baka imala problema zbog artritisa i dijabetesa. Htio je pronaći način da joj pomogne korištenjem svakodnevne odjeće umjesto lijekova te je krenuo u potragu za mineralima iz prirode koji mogu koristiti energiju tijela kako bi ga izliječili.

Nakon dva desetljeća, tvrtka je otkrila i patentirala način mljevenja minerala u fini prah veličine mikrona i pomiješala ih s tekućim poliesterom koji je utisnut u vlakno za tekstil. Naravno, kombinacija trinaest termički-reaktivnih minerala je poslovna tajna, no Horinek je otkrio da tri od njih uključuju:

 • titanov dioksid – nalazi se u kremama za sunčanje
 • aluminij oksid
 • silikonski dioksid

Ova tri minerala, u kombinaciji s ostatkom formule, stvaraju okruženje za apsorbiranje topline i pretvaranje iste u infracrvenu energiju. Horinek ističe kako jednom kad su minerali “ugrađeni” u vlakno, nikada se više ne mogu ukloniti, bez obzira na vijek korištenja.

Celliant – kako funkcionira?

Prema literaturi tvrtke, tekstil i tkanine napravljene Celliant tehnologijom apsorbiraju i pretvaraju tjelesnu temperaturu u oblik infracrvene energije. Ta ista energija se potom vraća u kožu i tkivo na siguran i prirodan način, pomažući tijelu da se “napuni” energijom nakon fizičke aktivnosti i tijekom sna.

Celliant - što je i kako pomaže zdravlje?
Celliant – što je i kako pomaže zdravlje?

Primjer

Kada osoba sjedi na stolici, njeno tijelo neprestano odaje toplinsku energiju koja se na kraju izgubi. No, ako ista osoba sjedi na stolici prekrivenoj Celliant tkaninom, ista ta toplinska energija se upija u Celliant vlakna sve dok se minerali u potpunosti ne napune. Tada stolica, odnosno Celliant tkanina, emitira infracrvenu energiju na kožu i u tkivo. Cijeli taj proces se događa nekoliko puta u sekundi.

Celliant – kako utječe na zdravlje?

Budući da je sjedenje povezano s mnogobrojnim zdravstvenim problemima, stolice s Celliant tehnologijom zapravo pružaju priliku za poboljšanje cirkulacije osoba koje dugo vremena provode sjedeći te tako pomažu da se tijelo odmori.

Dobrobiti Cellinat tehnologije:

 • pospješuje cirkulaciju
 • povećava razinu kisika u tkivu za čak osam posto
 • povećava toplinsku energiju
 • podiže razinu energije u tijelu
 • ubrzava oporavak nakon ozljede ili nakon fizičke aktivnosti
 • podiže prag izdržljivosti
 • osigurava miran san
 • daje osjećaj udobnosti

Celliant – je li potpuno siguran?

Infracrvena energija se već tisućljećima koristi kao metoda liječenja. Proces u kojem Celliant pretvara toplinu tijela u infracrvenu energiju te ju vraća u tijelo je 100% prirodan i siguran za cijelu obitelj. Celliant tehnologija skuplja energiju tijela koju tijelo samo, prirodno proizvodi, i vraća ju u tijelo putem kože.

Celliant – video

U nastavku pogledajte kratku animaciju koja pokazuje kako Celliant tehnologija djeluje:

Celliant istraživanje

Na temu funkcionalnosti Celliat vlakana provedeno je dosta istraživanja, kako od strane medicinskih stručnjaka, tako i od strane same tvrtke koja ih proizvodi, sve u cilju kako bi se dokazala njihova dobrobit.

Primjer br 1

Dr. Lawrence A. Lavery, profesor odjela za ortopedsku kirurgiju i rehabilitaciju Medicinskog centra sveučilišta Loyola i doktor u Bolnici za veterane u Chicagu, 2003. godine proveo je istraživanje o pojačanju cirkulacije u rukama i nogama oboljelih od dijabetesa tijekom nošenja rukavica i čarapa s Celliant vlaknima.

Za istraživanje je odabrano dvadeset osoba s poviješću dijabetesa i oštećenja krvožilnog sustava. Istraživanje je provedeno na rukama i nogama ispitanika dok su bili podijeljeni u dvije grupe, tako da su u jednoj grupi nosili rukavice i čarape s Celliant vlaknima, dok su u drugoj grupi ispitanici nosili iste proizvode koji nisu sadržavali Celliant vlakna. Istraživanje je trajalo sat vremena.

Celliant - što je i kako pomaže zdravlje?
Prikaz učinka Celliant vlakana na razinu kisika u tijelu (zeleno) i na razinu tjelesne temperature (ljubičasto)

Mjerenje postotka kisika i jačine cirkulacije se provelo prije nego što su ispitanici obukli čarape i rukavice te svakih 10 minuta tijekom jednog sata. Povećanje količine kisika od 8-12% koje je postignuto ovim istraživanjem pojačava cirkulaciju dovoljno da poboljša zarastanje rana i eliminira bol u nogama uzrokovanu aterosklerozom i ostalim poremećajima u cirkulaciji.

Primjer br 2

Provedeno je istraživanje kako bi se utvrdilo mogu li čarape s Celliant vlaknima umanjiti kroničnu bol stopala nastalu zbog dijabetičke neuropatije ili ostalih zdravstvenih stanja.

U istraživanju je sudjelovalo pedeset i pet osoba, od toga trideset i osam muškaraca i sedamnaest žena. Dvadeset i šest ispitanika bolovalo je od dijabetičke neuropatije dok su ostalih dvadeset i devet ispitanika imali druge bolove.

Zaključak istraživanja je pokazao da čarape s Celliant vlaknima imaju dobrotvorno djelovanje na smanjenje kronične boli stopala.

Celliant proizvodi

Postoje raznoliki proizvodi s Celliant tehnologijom, kao što su:

Celliant čarape

Oxygen Optimal Relax čarape s Celliantom – Terrapromo
Oxygen Optimal Relax čarape s Celliantom – Terrapromo

Celliant čarape potiču cirkulaciju i podižu nivo kisika u krvi i u tkivu. Tako se postiže bolja prokrvljenost tkiva te se regulira temperatura tijela. Pomažu i u smanjenju bolova u mišićima i zglobovima, a ujedno skraćuju i vrijeme oporavka nakon ozljeda i operacija te ubrzavaju zarastanje ranica ako one postoje.

Preporučuju se osobama koje pate od:

 • periferne cirkulacije
 • dijabetesa
 • različitih oblika neuropatije
 • ateroskleroze
 • reumatskih tegoba
 • artritisa

Celliant čarape možete naručiti ovdje.

Celliant rukavice

Oxygen Optimal Celliant rukavice - Terrapromo

Oxygen Optimal Celliant rukavice – Terrapromo

Celliant rukavice su napravljene da bi:

 • umanjile bolove, trnce u prstima i oticanje zglobova
 • olakšale pokretljivost zglobova šake
 • potaknule cirkulaciju u rukama

Posebno su pogodne za osobe koje pate od artritisa. Ubrzavaju i zarastanje ranica i regeneraciju oštećene kože uslijed različitih vrsta dermatitisa po rukama. Namijenjene su osobama koje imaju problema sa šakama, zglobovima prstiju, različitim vrstama dermatitisa

Celiant rukavice možete naručiti ovdje.

Celliant papuče 

Papuče Oxygen Optimal/Celliant – Terrapromo
Papuče Oxygen Optimal/Celliant – Terrapromo

Papuče Oxygen Optimal/Celliant kreirane su kako bi potaknule cirkulaciju u nogamasmanjile bolove i grčeve u nogama i olakšala pokretljivost.

Preporučujemo ih svima koji pate od umornih i otečenih noguloše cirkulacijeartritisareume ili dijabetesa.

Papuče su testirane od strane Zagrebačkog dijabetičkog društva!

Oxygen Optimal papuče sa Celliantom su usklađene s Direktivom za medicinske proizvode MDD 93/42/EEZ, Oeko-Tex Standardom, te Zakonom o medicinskim proizvodima (NN 76/13).

Celliant papuče naručite ovdje. Sve dostupne modele pogledajte ovdje.

Celliant tenisice

Startas Tenisice Oxygen Optimal – Terrapromo
Startas Tenisice Oxygen Optimal – Terrapromo

Celliant tenisice klinički dokazano:

 • potiču cirkulaciju,
 • povećavaju opskrbu kisikom,
 • ubrzavaju oporavak nakon napora i ozljeda,
 • smanjuju bolove, grčeve i trnce u nogama,
 • olakšavaju kretanje.

Celliant tenisice naručite ovdje.

Celliant maska za spavanje

Oxygen Optimal Celliant maska za spavanje

Oxygen Optimal Celliant maska za spavanje

Terapeutski učinak Cellianta potiče lakši san, pomaže smanjivanju glavoboljabolova i problema sa sinusima te pruža osjećaj odmornijih očiju jer Celliant klinički dokazano potiče cirkulaciju, podiže volumen kisika u krvi i potkožnim tkivima do 29% te regulira tjelesnu temperaturu, no isto tako pomaže i kod smanjivanja bolova.

Bolji volumen  kisika može olakšati spavanje, popraviti raspoloženje, vratiti živahnost i poboljšati pamćenje. Elastična traka omogućava da se maska prilagodi vašem licu. Mekoća materijala omogućuje potpuno zatvaranje dotoka svjetlosti i potpuno opuštanje.

Celliant masku za spavanje naručite ovdje.

Celliant pojas za donji dio leđa

Pojas za donji dio leđa Celliant – Terrapromo
Pojas za donji dio leđa Celliant – Terrapromo

Preporučuje se ljudima koji pate od različitih tegoba u donjem dijelu leđa (išijas, lumbago, discus hernija) kao i kod ljudi koji imaju problema sa bubrezima (dijaliza, transplatacija,..) jer zbog povećanja volumena kisika i poticanja mikrocirkulacije taj organ koji je pod opterećenjem ponovo može vršiti svoju funkciju puno lakše nego prije.

Kod problema s kukovima, lagano ga zakrenuti u pravcu problematičnog kuka. Naravno ne smijemo zaboraviti niti probleme s bolnom menstruacijom ili jajnicima, jednostavno ga okrenite prema naprijed i bolovi i grčevi trebali bi se smanjiti.

Pojas je i vrlo praktičan, možete ga uvijek nositi sa sobom ili na sebi radi preko svih pokrovnih tkanina, (preko garderobe)  jer je mekan, tako da možete i spavati u njemu, a s obzirom da radi preko svih pokrovnih tkanina, slobodno ga koristite preko garderobe.

Možete ga omotati oko bilo kojeg bolnog dijela tijela. Oko koljena, lakta, vrata, ramena,.. naravno dok mirujete.

Pojas od Celliant vlakana je neškodljiv i nema nikakvih nuspojava, tako da ga mogu koristiti svi. Ljudi koji po cijele dane moraju sjediti (u uredu ili profesionalni vozači), prodavačice koje su po cijele dane na nogama i osobe koje dižu teške terete, kao građevinari.

Celliant pojas za donji dio leđa naručite ovdje.

Celliant jastuk Jastuk Opty Celiant sa 100% Celliant vlaknima – Terrapromo

Jastuk Opty Celiant sa 100% Celliant vlaknima – Terrapromo

Celliant jastuk namijenjen je osobama koje imaju problema u vratnom dijelu kralježnice, pate od spondiloze ili zakrčenja vratnih žila ili se jednostavno žele u potpunosti odmoriti tijekom spavanja.

Celliant tehnologija u jastuku potiče vratnu cirkulaciju i oslobađa dotok krvi i kisika u mozak. Samim time smanjuju se glavobolje, vrtoglavice i pritisak u ušima, izazvan lošom vratnom cirkulacijom. Također, smanjuju se i trnci u prstima i rukama, bolovi u vratu i ramenima i potiče se zdrav i dubok san.

Celliant jastuk naručite ovdje. Sve dostupne modele pogledajte ovdje.

Celliant proizvodi – gdje kupiti?

Sve gore navedene, i druge Celliant proizvode, možete pronaći ovdje.

Reference:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)